18. október 2024
Facebook
piatok, 01 jún 2018 22:00

Začne sa nové kolo mierových rokovaní o konflikte na východe Ukrajiny

Written by 
Rate this item
(0 votes)

BRATISLAVA 1. júna (WebNoviny.sk) - Nemecko, Francúzsko, Ukrajina a Rusko sa dohodli, že sa pokúsia opäť rozbehnúť mierové rozhovory v súvislosti so situáciou na východe Ukrajiny, ktoré sú už dlho na mŕtvom bode. Šéfovia diplomacií všetkých týchto štyroch krajín sa dohodli, že nové kolo mierových rokovaní začnú 11. júna v Berlíne. Počas návštevy Mariupoľa, provládnymi silami ovládaného strategického mesta na východe Ukrajiny, to v piatok v sprievode svojho ukrajinského rezortného kolegu Pavla Klimkina vyhlásil nemecký minister zahraničných vecí Heiko Maas. Odporúčame:
V Bezpečnostnej rade OSN padla ostrá výmena názorov, Rusko kritizovala Ukrajina, Poľsko aj USA V konflikte na východe Ukrajiny, v ktorom proti sebe stoja ukrajinská vláda a Ruskom výdatne podporovaní proruskí separatisti, prišlo od roku 2014 o život už viac ako 10 300 ľudí. Vo februári 2015 sa lídri Ukrajiny, Ruska, Nemecka a Francúzska dohodli na rokovaní v Minsku na mierovom riešení situácie, obe strany konfliktu sa však aj odvtedy permanentne navzájom obviňujú z porušovania podmienok prímeria.

Viac k témam: Francúzsko, mierové rozhovory, Nemecko, Rusko, Ukrajina
Zdroj: Webnoviny.sk - Začne sa nové kolo mierových rokovaní o konflikte na východe Ukrajiny © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 172 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner